Výrobca: | Floraservis, Bratislava |
Kategória: | Urýchlenie kompostovania |
Balenie: | 100 g |
Biologický prípravok určený k urýchleniu rozkladu kompostu.
Obsahuje zmes prírodných baktérii a enzýmov schopných rozložiť látky organického pôvodu.
Efektívne spracuváva pokosenú trávu, menšie konáre, odrezky, lístie a ostatný záhradný a domáci biologický odpad.
Konečným produktom je kompost s vysokým obsahom živín a so zníženým zápachom.
Takto vytvorený kompost nahradí používanie priemyselných hnojív.
Ak je prípravok pravidelne aplikovaný, kompost dozreje za 2 až 3 mesiace v závisloti na druhu a množstve kompostovaného materiálu.
Prípravok nie je škodlivý pre človeka, zvieratá ani rastliny.
Obnovuje prírodný rozkladný proces.
Navod na použitie:
Obsah sáčku 100g je určený pre 10l vody na cca. 3m3 kompostovaného materiálu.
Potrebné množstvo prípravku (napr. 1/3 sáčku, t.z. 33g do 3L vody na 1m3 kompostu) rozpustite a rozmiešajte v teplej vode (30 - 40 st. C) a nechajte cca. 15-30 min. aktivovať za občasného miešania.
Následne rovnomerne rozlejte zarobenú zmes na celý kompost. Je dôležité, aby bol kompost stále vlhký, preto je nutné kompost cca. 1x týždenne prelievať vodou.
V suchom stave sa proces rozkladania zastaví.
Pri používaní v zimnom období odporúčame pri aplikácii odstrániť cca. 30cm vrchnej vrstby kompostu a rovnomerne preliať vlažnou vodou a opäť prikryť vrchnou vrstvou.
Pri pridaní čerstvo posekanej trávy do kompostu, aplikujte prípravok až za cca. 3-5 dní.
Zarobený roztok použijte najneskôr do 1 hod. od začiatku prípravy.
Dôležité upozornenia:
- prípravok s vodou pripravujte v úmelohmotnej nádobe a miešajte s nekovovým predmetom
- je vhodne kompost občas premiešať a prevrátiť
- prípravok skladujte na suchom mieste, chráňte pred zmrznutím
Pred použitím si prečítajte návod na použitie, uvedený na obale prípravku.
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používa na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme Vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návšetvníci prichádzajú.