Výrobca: | Bioka, Slovensko |
Kategória: | Biologické proti chorobám |
Balenie: | 100 ml |
Rastlinný elicitor proti hubovým chorobám s fungicídnym a baktericídnym účinkom.
- stimulácia prirodzeného obranného mechanizmu
- zvýšenie kvality plodov a väčšia úroda
- zvýšenie odolnosti voči stresu zo sucha
Zníženie napadnutia rastlín hubovými chorobami:
- botrytída a peronospóra viniča
- chrastavitosť jadrovín
- moníliová spála jadrovín
- moníliová spála kôstkovín
- hnednutie listov marhúľ
- pleseň (fytoftóra) na zemiakoch
- pleseň (fytoftóra) na rajčinách
- pleseň cibuľová
- pleseň šalátová
- antraknóza a hrdza ríbezlí, atď...
účinná látka: chitosan hydrochlorid 50g/kg
Chitopron je prírodný produkt s obsahom účinnej látky Chitosan hydrochlorid, ktorá aktivuje odolnosť rastlín proti patogénnym hubám a baktériam.
Chitopron zvyšuje množstvo enzýmov (chitinázy a peroxidázy), ktoré spúšťajú obranné mechanizmy, čím chránia rastliny pred patogénmi.
Taktiež zlepšuje lignifikáciu bunkových stien, čo sa prejaví v odolnosti voči infekciám.
Chitopron zvyšuje výnos, rýchlosť klíčenia, rast i odolnosť ošetrených rastlín a má tiež pozitívny vplyv na symbiotické mykrorízy.
Okrem toho Chitopron pomáha rastlinám prekonávať abiotické stresové faktory, ako sú extrémne poveternostné podmienky - napríklad sucho.
Chitopron môže byť použitý ako postrek alebo stimulátor rastu, ktorý je vhodný pre všetky rastliny, pôdy a semená.
Aplikuje sa v dvojtýždňových intervaloch podľa potreby 4 až 8 krát počas vegetácie od rozvinutia prvých listov až do ukončenia rastu plodov.
Neošetrujte rastliny počas kvitnutia.
Nemešajte s látkami, ktoré majú pH vyššie ako 8.
Pred použitím si vždy prečítajte návod na použitie, etiketu, alebo príbalový leták.
pre zobrazenie klikni na text
Plodina | Škodlivý činiteľ | Koncentrácia v % | Dávka do 10L vody na 100m2 | Čakacia lehota v dňoch | Povolené kombinácie a poznámky |
---|---|---|---|---|---|
vinič | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
jadroviny | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
kôstkoviny | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
bobuľoviny | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
drobné ovocie | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
cibuľa | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
rajčiak | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
uhorky | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
zemiaky | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
šalát | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
bylinky | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní | |
obilniny | patogénne huby a baktérie | 20-50 ml | 0 dní | 4 až 8 krát, interval 14 dní |
Používame cookies
Súbory cookie a ďalšie technológie používa na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme Vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návšetvníci prichádzajú.